Comunicació Audiovisual

El País Valencià recupera el dret a la informació

Reis Juan
Reis Juan
El 10 de juny es van iniciar les emissions televisives d' À Punt Mèdia. Finalitzava així l'etapa de proves tècniques que va començar el passat 25 d'abril. L'aniversari de la pèrdua dels drets col·lectius del valencians i les valencianes es donava una passa important en la recuperació d'un servei públic essencial en qualsevol sistema democràtic. I ara, en vora un mes els valencians i les valencianes recuperarem el dret a rebre informació i entreteniment en la nostra llengua i contat des de casa nostra.

El tancament de RTVV durant més de quatre anys ha agreujat la situació d’anomalia democràtica en què viu el País Valencià. A més de la pèrdua de pluralitat democràtica, i la fallida del teixit industrial de l’audiovisual, la manca de mitjans públics ha anat en contra dels drets cívics i polítics del poble valencià. 

L’arrencada d’À Punt Mèdia, no exempta de retards injustificats i una llei plena de mancances, és clau en la millora de la qualitat democràtica. Uns mitjans públics, plurals i de qualitat, valga la redundància, on totes les veus siguen escoltades i totes les opinions es vegen reconegudes. Un espai públic de comunicació que vertebre el territori i servisca de marc d’autoreferència per a la ciutadania.

La recuperació de les emissions ens pot fer passar per alt un problema al qual ens haurem d'enfrontar tard o d'hora, el model. Les Corts Valencianes i els grups en elles representats han optat per un model que privatitza tota la graella de programes de la ràdio i la televisió i manté com a servei públic els serveis informatius. Mentre veiem propostes de retallades de plantilla ens preguntem si el camí no seria esmenar la llei per tal de fer-la pública de debò i en la seua totalitat. No dubtem de les bones intencions del Consell ni de l'equip que comanda la posada en marxa d' Àpunt però convindreu que no podem deixar escletxes per on se'ns esgolen novament les polítiques comunicatives més dretanes massa conegudes per tots que portaren al tancament de l'anterior RTVV.

Benvinguda siga la tele d'Àpunt Mèdia. Defensem-la com cal perquè ningú ens la robe de nou. I ara, amigues i amics, toca anar a per l'espai únic de comunicació, a per la reciprocitat amb TV3 i IB3.

Seguim!


Reis Juan
Esquerra Republicana del País Valencià