Educació

Gràcies, Jaume Sastre

Des de la sectorial d’Educació d’Esquerra Republicana volem expressar el nostre reconeixement al professor mallorquí, Jaume Sastre, per la seva actitud de defensa de la llengua catalana que l’ha portat a fer una vaga de fam durant quaranta dies.

La seva acció ha posat en evidència el Govern de les Illes Balears i el seu president. Han estat incapaços de tenir el més mínim gest democràtic d’acceptar el diàleg que en Jaume i el professorat de les Illes reclamava.

El gest d’en Jaume posa al descobert el pla preconcebut del Partit Popular per acabar amb la cultura i la llengua catalana. Un pla que comença per debilitar la seva presència a l’escola. Es tracta d’un autèntic genocidi cultural.

I en formen part les actuacions dels governs del PP al País Valencià, negant el dret de milers de famílies a rebre l’ensenyament en valencià. A les illes Balears, imposant el decret de trilingüisme que redueix al mínim l’ensenyament del català. I a la zona catalanoparlant de l’Aragó, negant, fins hi tot, el nom de català a la llengua que parlen. I com no, la llei Wert que pretén dinamitar una metodologia pedagògica, la immersió lingüística, que ha estat un inqüestionable factor d’èxit escolar i de cohesió social.

Gràcies, Jaume. I gràcies a l’Assemblea de Docents de les Illes per la vostra lluita i per la vostra contribució a desemmascarar el pla del Partit Popular.


Blai Gasol i Roda
Membre de la comissió sectorial d’Educació