Educació

Nous horitzons: l’educació al País Valencià

24 de maig de 2015: aquesta és la data clau senyalada al calendari. El principi de la fi. L’enderrocament de més de 20 anys de govern del PP al País Valencià i, en conseqüència, passar pàgina a una política nefasta per a l’escola valenciana.

La gestió educativa ha estat marcada en els darrers temps per la imposició d’una llei resolta al marge de la comunitat escolar –i també científica– al servei dels interessos ideològics i econòmics d’una minoria; per la supressió d’unitats als centres d’arreu del territori; i, finalment, pels atacs indiscriminats a una llengua que, ben lluny d’ésser l’eix vertebrador del nostre ensenyament, ha esdevingut un reducte a l’aula.

Però heus aquí que tot s’acaba i tot comença. I que tot passa sense que el PPCV hi puga posar "remei". Ens trobem al davant del punt i final. I és per això que ERPV espera el tret de sortida en la carrera que, juntament amb una nova política lingüística efectiva i uns mitjans de comunicació autoreferencials i en valencià, ha de consolidar l’escola desitjada.

Una escola valenciana –arrelada en la nostra tradició i també oberta al futur– en què el valencià es convertisca en la llengua d’expressió habitual entre els membres de la comunitat educativa; una escola pública i de qualitat, de tots i per a tots; una escola laica i inclusiva que eradique desigualtats; una escola democràtica, oberta i participativa, compromesa; tot plegat, una escola humana per al segle XXI que situe al capdavant les preocupacions, les inquietuds i el benestar de l’alumnat amb el qual treballa. El 25 és el primer dia de l'escola que volem.

Laura Domingo
Sectorial d'Ensenyament Gonçal Anaya
Esquerra Republicana – País Valencià