Els nous ajuntaments i l'esport

Amb les eleccions municipals del dia 24 de maig i en la presa de possessió del dissabte 13 de juny, s’han produït importants canvis en la composició del govern a molts del municipis del nostre país. A l’hora de repartir responsabilitats de govern a cada municipi, generalment, es tenen en compte les capacitats de cada regidor/regidora, els seus interessos i les necessitats de governança del municipi.

L’àrea d’esports no sol ésser la més cobejada pels nous edils municipals, ja que s’associa a una matèria de segon ordre, amb poc pressupost, amb poques responsabilitats i amb poca possibilitat de lluïment personal.

Però la realitat és una altra: des de la regidoria d’esports, es té la possibilitat d’entrar en contacte amb tot el teixit associatiu esportiu del municipi, es pot coordinar l’oferta esportiva municipal al llarg de tot l’any. Es pot decidir, amb totes les entitats esportives, les accions que es poden dur a terme per la promoció de l’activitat física i esportiva entre totes les franges d’edat de la ciutadania.

El regidor o regidora d’esports d’un municipi ha d’estar al costat de les entitats esportives en els moments de grans esdeveniments o per celebrar èxits esportius, i en el moment en què apareguin els problemes. Ha de treballar per l’esport de base a través dels centres educatius en horari extraescolar, i ha de promoure els hàbits saludables i l’activitat física entre la gent gran perquè gaudeixin d’un major benestar. Pot fer campanyes perquè els joves disposin de bones instal·lacions esportives al seu abast i una bona oferta d’activitats en els horaris més convenients.

En definitiva, ser regidor o regidora d’esports d’un municipi, és una bona ocasió per implicar-se plenament en el teixit associatiu municipal, fent de l’activitat física i esportiva, un mecanisme per a la millora global de la qualitat de vida dels ciutadans.


Josep Saguer i Ricart
President de la sectorial d’Esports