Comunicació Audiovisual

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio

Andreu Pujol
Andreu Pujol
En els darrers dies s’ha anat perfilant el nou govern que emana de la victòria de Junts per Sí a les eleccions del setembre. Aquest fet ha suposat també que finalment Catalunya Ràdio disposi de director, atès que després del trencament entre Convergència i Unió Fèlix Riera va deixar la direcció de l’emissora. Finalment, qui ocuparà aquest lloc serà Saül Gordillo, que compta amb una llarga trajectòria en el periodisme català.

Dins d’aquesta trajectòria hi ha els seus inicis al diari El Punt, on hi va començar l’any 1999, fins que el 2007 va passar a dirigir l’Agència Catalana de Notícies. Darrerament havia estat cap de continguts digitals d’El Periódico de Catalunya.  Precisament Gordillo ha estat un pioner en el món del periodisme digital i el seu coneixement en la matèria de les xarxes socials el podem trobar en publicacions com “Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a internet”. El seu darrer treball bibliogràfic ha estat  “Revoltats”, un llibre que recull converses entre Justo Molinero i Oriol Junqueras al voltant del país i de la política actual.

En la figura de Saül Gordillo hi trobem, doncs, un conjunt d’elements que poden ser molt positius per a la ràdio pública catalana. En primer lloc, el coneixement del periodisme català, especialment des de la vessant de la proximitat territorial. En segon lloc, el domini de les xarxes socials i internet, en un moment en què els formats tradicionals s’han d’adaptar també a als nous usos. I, finalment, un compromís amb el país que serà molt necessari en el moment polític que vivim.


Andreu Pujol
Vocal de la sectorial de Comunicació Audiovisual