Cultura

Retornem la Cultura al seu lloc

Sergi Seguí
Sergi Seguí
Per retornar la Cultura al lloc que li correspon, per retornar-li el prestigi social que mai hauria hagut de perdre, farem de la Cultura un objectiu de l’acció de Govern en cada Ajuntament on governem al 2019.

El programa marc de les municipals incorporarà línies estratègiques que després cada municipi complementarà en funció del seu discurs propi. Avancem cinc d’aquestes línies estratègiques.
  • obligatorietat d’exigir un sou digne, mínim de 1.000€, per a tots els treballadors i treballadores del món de la cultura que operin al nostre municipi. Externalitzacions incloses. Des de les consergeries dels centres cívics fins al grup del cicle de música clàssica. Sí, la Cultura es paga. Perquè és una feina i perquè cal posar-la en valor.
  • garantim l’accés universal a la Cultura bonificant els preus públics segons nivell de renda en cursos, sortides, abonaments, ...
  • cal donar suport a les propostes culturals de les entitats i dels particulars. No hem d’entrar en competència directa amb les programacions culturals. Hem de construir administracions facilitadores.
  • tinguem espais de creació amb contractes programa. Amb drets i obligacions per ambdues parts. I que les obligacions tinguin un retorn social: exposicions al final del projecte; tallers oberts per a infants i joves; ...
  • recuperem el nostre patrimoni històric, artístic i festiu. Material i immaterial. I difonguem-lo sense complexos amb les noves tecnologies i amb la comunitat educativa com a públic diana.


Sergi Seguí
Secretari de la sectorial de Cultura i regidor de Cultura i Patrimoni a l'Ajuntament de Sant Just Desvern
Esquerra Republicana.
cultura@esquerra.cat