Educació

Sí, n’hem de parlar

Jordi Albert
Jordi Albert
Ni obviem ni mirem cap a una altra banda. Quan ens colpegen ho fan amb força, quan patim ho fem amb tota la intensitat, però mai podran esborrar els somriures de la nostra escola perquè és l’escola de totes i tots, és l’escola que ens fa crítics, que ens fa lliures. La defensa de l’Institut El Palau, de les seves professores i els seus professors i del seu alumnat no es dubta, ni es posa en dubte, simplement els defensem perquè defensem la veritat i defensem al centre educatiu per on han passat generacions de santandreuencs i santandreuenques. Ens estimem l’Institut i a la seva gent.

En un estat democràtic hi hauria d’haver presumpció d’innocència, però malauradament en aquest cas la presumpció de culpabilitat ha estat una trista evidència. Tot el suport a l’Institut El Palau, felicitats a la Plataforma de suport als 9 del Palau per l’excel·lent tasca que estan fent i a totes les famílies, entitats, santandreuenques i santandreuencs en general que han decidit donar suport actiu al professorat afectat i al centre en tota la seva extensió.

La ciutadania ha tornat a donar una lliçó al govern municipal, ha tornat a mobilitzar-se davant l’immobilisme del seu govern que ha decidit passar de puntetes i sense mullar-se davant de la crisi més important que ha patit la comunitat educativa a Sant Andreu de la Barca en els darrers temps. La regidoria d’Ensenyament, dirigida per C’s, no ha fet res per defensar activament el professorat ni el centre, ha permès l’assetjament mediàtic i ha permès que s’assenyalin els professors i les professores, ha permès la seva repressió. La regidora d’Ensenyament no ha convocat ni un Consell Escolar Municipal per tractar la problemàtica i trobar, des de la comunitat educativa, vies de resolució i suport. Des del grup municipal d’ERC-AM li hem demanat en el ple municipal que convoqui un Consell Escolar Municipal, també ho hem demanat a la Junta de Portaveus, però la regidora de C’s es nega a fer-ho. No ha fet res. I tot amb la connivència i la protecció que li dóna l’alcalde, protagonista d’ un tour mediàtic abans de complir la seva paraula de reunir a tots els grups municipals per tractar el problema. L’alcalde mai ha donat suport explícit a les professores i els professors afectats i ha atacat al portaveu de la Plataforma de suport acusant-lo de no dir la veritat.

Quina por tenen?

Dels 9 inicials ara en són 4 els i les docents encausades. Tenen tot el nostre suport.

Els grups municipals de Sí es Pot – Si Se puede SAB, ERC-AM, ICV-EUiA, PDeCAT i la regidora no adscrita Isabel Rosa Marcos, a petició de la Plataforma de suport als i les 9 del Palau hem presentat una moció de suport als i les 9 del Palau i a l’Institut, per ser votada al ple del 31 de maig. I també, davant la deficient gestió del govern municipal, hem demanat per escrit que es convoqui una Junta de Portaveus Extraordinària (que fa mesos s’hauria d’haver convocat).

Que ningú vulgui donar una imatge que no es correspon en res amb el nostre poble, perquè a Sant Andreu de la Barca la cohesió social no està en risc, convivim i seguim fent-ho des de la diversitat i la transversalitat. I que quedi molt clar que en cap centre ni en cap aula del nostre municipi s’adoctrina ni s’assenyala. Defensem la llibertat d’expressió, el foment del debat, la força de la paraula i el respecte. Som un sol poble que ara defensa a la seva escola, l’escola de totes i tots. #JotambesocdocentdelPalau


Jordi Albert i Caballero
Diputat i regidor de Sant Andreu de la Barca
Esquerra Republicana