Memòria

Mirem al passat per canviar el futur

Toni Sansa
Toni Sansa
Fa pocs dies hem vist com una esquerra espanyola minvada i empobrida per les seves classes dirigents, nodrida pel seu excés de confiança, abús de poder i desencís de les seves bases, ha obert les portes a les forces del franquisme als nostres germans i germanes del sud per entrar en una reconquesta que s’estava treballant des del fracàs del règim del 78. I això ha passat als seus pobles, a les seves cases i a la seva gent.

Hem d’aprendre doncs de la història passada i de la recent, la confluència del franquisme entrant pels pobles del sud i amb el record amarg d’una democràcia escapçada com va ser la República d’abril del 1931.
Aquesta noticia trista, contraresta amb la que encararem nosaltres el primer terç de 2019.

Tinguem present un puntal important que l’hem de portar gravat, som eina, és el moment de fer forta la veu del nostre president Junqueras quan ens recordava que “Som el fruit de moltes derrotes, però també som la llavor de moltes victòries”. Aprofitem ara que ja estem treballant en unes municipals que arriben al  2019 als diferents pobles de Catalunya, ara que sona el tret de sortida en un clima injust de companys i companyes a la presó i a l’exili, ara que sabem que som moltes més persones que donem amplada a una base que creix de forma imparable; ara, és el moment de defensar primer el territori, trinxera a trinxera, poble a poble i casa per casa, per passar a ser ofensiva republicana amb els nostres valors a tots els municipis de Catalunya.

Des de la sectorial de Memòria ens toca de ple, amb l’ull sempre posat en la condemna dels règims totalitaris, en el reconeixement de les víctimes de crims contra la humanitat, restablint els seus honors i reparant els danys als seus familiars; mirem al passat per canviar el futur!

 
Toni Sansa
Comissió sectorial de Memòria i Reparació
Esquerra Republicana
memoria@esquerra.cat