Política Lingüística

La sectorial de Política Lingüística renova la seva executiva

Assemblea de Política Lingüística
Assemblea de Política Lingüística
El divendres 7 de febrer, a la Seu Nacional, es va celebrar l'assemblea de la sectorial de Política Lingüística per renovar el seu equip i encarar una nova etapa.
 
El primer acord va ser escollir la nova presidència i la nova secretaria general, la Laura Domingo i la Marta Alarcon respectivament.
 
En l'exposició del pla de treball, la Laura Domingo va remarcar que cal seguir treballant la política lingüística des del punt de vista del català com a llengua de vertebració alhora que caldria fer un treball transversal amb altres sectorials per tractar del model lingüístic del sistema educatiu.
 
Altres temes que es van tractar a l'assemblea van ser: establir un treball transversal amb altres sectorials, com la de Comunicació o Ciutadania, estrènyer els lligams entre els diferents territoris de parla catalana, insistir en el desenvolupament de la Llei de Signes Catalana, tornar a posar sobre la taula el model del Consorci per la Normalització Lingüística, plantejar el desenvolupament de l'occità com a llengua oficial de Catalunya, valorar tornar a presentar al Congrés de Diputats la Llei de Llengües que oficialitza les altres llengües distintes al castellà, com abordar el model de plurilingüisme com a riquesa de la societat i, fins i tot, plantejar la celebració d'un dia internacional de la llengua catalana a mode de reivindicació.
 
A l'assemblea es va escollir la nova executiva que podeu consultar en aquest enllaç: https://www.esquerra.cat/ca/politica-linguistica#team
 
Qualsevol persona interessada en participar del nou equip de la sectorial es pot adreçar a: llengua@esquerra.cat