Política Lingüística

Nova executiva sectorial de Política Lingüística

La comissió sectorial de Política Lingüística d’Esquerra acaba de culminar amb èxit un procés assembleari a partir del qual se n’ha renovat l’executiva i la presidència. Ha estat un procés net i participatiu en que només s’ha presentat una candidatura, la qual va ser escollida per unanimitat. L’executiva sorgida d’aquest procés, doncs, encara la nova etapa de la comissió amb il·lusió i ganes. Es tracta d’una etapa molt important, durant la qual sembla ser que Catalunya podrà assolir la independència política. Viure-ho des d’aquesta responsabilitat sectorial és un repte que tothom encara amb molt d’optimisme i esperança. De ben segur que des de la sobirania política, el nostre país podrà donar un impuls definitiu que acceleri i potser culmini el procés de normalització lingüística endegat ja fa més de 30 anys per les institucions catalanes.

De totes maneres, des d’aquesta comissió, com no podria ser d’una altra manera, s’és molt conscient que aquesta no serà la independència de la nostra nació, sinó només d’una part. Quedaran encara diversos territoris sota dominació espanyola i francesa; uns territoris on la llengua catalana està i seguirà sent minoritzada i fins i tot reprimida. Amb independència o sense, Esquerra Republicana seguirà lluitant per la plena normalització del català en tota la seva extensió territorial, i des de totes les institucions en les quals els ciutadans legitimin la nostra presència. I aquesta comissió treballa i treballarà perquè això segueixi essent així. Igualment, i no en menor mesura, aquesta comissió entén que cal seguir treballant per la normalització de l’occità en tot el seu domini lingüístic, però concretament i especialment, per l’àmbit que ens ocupa com a partit, a l’Aran. És per això que es treballarà de bracet amb la gent de l’Aran per seguir incidint també en aquest àmbit.

Convidem tothom qui estigui interessat en participar-hi, que es posi en contacte amb la nostra sectorial. Tenim molta feina per davant i tota ajuda serà benvinguda. De ben segur que amb l’esforç de tothom aconseguirem l’objectiu que tantes i tantes generacions han somniat per al nostre país, per a la nostra llengua i per a la nostra cultura.


Oriol Torras
President de la comissió sectorial de Política Lingüística