Educació

Tots som Cremona. Per una educació pública, de qualitat, laica, inclusiva i en valencià

Fa un dies vam visitar el col·legi públic Cremona d'Alaquàs per tal de conèixer-ne la situació i d'oferir la col·laboració d'Esquerra Republicana. Els pares i mares de l'AMPA ens van explicar que "el Cremona des de la seua inauguració, el 2008, continua en barracons, actualment en un estat precari, i segons l'arranjament escolar per a 2014-15 està destinat a desaparèixer. La supressió de les línies d'aquesta escola de 3 línies a 2 i de 2 a 0 en pocs cursos representa la massacre constant de l'escola pública en benefici de la privada concertada que no ha patit cap retallada".

Des de Conselleria es van comprometre a la construcció d'un nou col·legi dins el pla Crea Escola 1,el qual estava dotat d'una subvenció a través d'un crèdit finalista del Banc Europeu d'Inversió i que mai no ha arribat a aquesta destinació.El Cremona destaca per ser l'escola pública amb més demanda d'Alaquàs, malgrat els barracons, ja que són pioners en les Comunitats d'Aprenentatge. El caràcter compromès i entusiasta de la comunitat educativa que du a terme diversos programes innovadors, en un exemple de qualitat educativa no ha estat considerat per la Consellera, Maria José Català que tan sols afavoreix la privada concertada.

Amb la voluntat de posar l'organització del partit al servei del poble, durant la recent visita que va realitzar Josep Maria Terricabras a Sueca, amb motiu de l'elecció de candidats per a les eleccions europees, vam tractar amb el nostre representant a Europa aquesta qüestió de possible desviavment de fons públics europeus. Josep Maria Tericabras va atendre aquesta demanda i la tractarà en arribar al Parlament Europeu.

Aquest decàleg, que els republicans i republicanes assumim completament, és el del col·legi públic Cremona d'Alaquàs, i que en el 26é dia de tancament ha esdevingut símbol de la lluita de tota la comunitat escolar valenciana per l'escola pública.
  1. Lluitem per una educació pública i de qualitat, laica, inclusiva i en valencià que garantisca la igualtat d’oportunitats per a tots i totes.
  2. Treballem per una escola democràtica i participativa, que forme ciutadans amb esperit crític.
  3. Rebutgem les retallades en educació i en qualsevol servei públic.
  4. Exigim la transparència en la gestió econòmica de l’educació. Volem saber on estan els diners destinats a construir la nostra escola.
  5. Lluitem per la construcció del CEIP Ciutat de Cremona, tal i com ens havien promés.
  6. Lluitem per a què es modifiquen els criteris d’arranjament escolar i que beneficien a totes les famílies.
  7. Exigim el manteniment de totes les línies educatives de tres anys d’Alaquàs.
  8. Lluitem per evitar l’aplicació d’una llei regressiva per a l’escola pública com és la LOMQE.
  9. Lluitem perquè duguem set anys de promeses incomplides.
  10. En definitiva, defensem l’escola pública, perquè ens l’estimem i perquè és nostra!
En el marc de l’assemblea del Cremona s’ha acordat convocar una nova manifestació a València per a tota la comunitat educativa valenciana el pròxim dissabte 29 de març, a les 11h. La manifestació consistirà en quatre columnes que eixiran des de diferents punts de la ciutat i confluiran en la plaça Manises


Raquel Gómez
Comissió sectorial d'Ensenyament Gonçal Anaya
Esquerra Republicana del País Valencià