Educació

Esquerra Republicana fa costat a les reinvidicacions del CEIP Cremona al Parlament Europeu

L’Eurodiputat d’Esquerra Republicana, Josep Maria Terricabras va rebre, el passat dimecres, representants de la Plataforma Tots som Cremona, formada per pares i mares del CEIP Cremona d’Alaquàs, al Parlament Europeu per tal d’atendre les seues reivindicacions.

Els pares i mares del CEIP Cremona acudien a Brussel·les per tal de recollir suports entre els diferents grups parlamentaris europeus contra el tancament del centre i per la construcció de la nova escola. En aquest sentit, s’han adreçat al Banc Europeu d’Inversions (BEI) per tal de conèixer la destinació dels fons que s’havia atorgat a l’any 2007 a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou centre, dins del pla CreaEscola. A hores d’ara, el Cremona segueix en barracons i sense data per a la construcció de la nova escola.

A més d’adreçar-se al BEI per conèixer el destí dels fons i denunciar la manca de realització de les obres, els pares i mares del CEIP Cremona han adreçat una petició al comité de peticions del Parlament Europeu en aquest mateix sentit, que ara resta a l’espera de la seua admissió a tràmit.

Des d’Esquerra Republicana reiterem el nostre suport a la lluita dels pares i mares del Cremona en la defensa del centre i del seu projecte de Comunitat d’Aprenentatge, un model d’èxit avalat internacionalment, amb el qual duen a terme projectes innovadors i que ha estat desoït fins a la sacietat per la Consellera d’Educació, Maria José Català, que s’ha negat en tot moment a l’imprescindible diàleg.

La lluita del Cremona és la del conjunt de l’ensenyament públic, en valencià, de qualitat, laic i inclusiu, front a les polítiques destructives de María José Català que han provocat el tancament de desenes d’unitats educatives i línies en valencià en aquest curs. Cal posar les bases per a un nou model educatiu de consens fonamentat en aquests pilars bàsics per tal d’avançar cap a un canvi de model econòmic productiu i una societat del coneixement. Tot recuperant les paraules del mestre de la República, Gonzalo Anaya "Perquè l'escola de l'Estat siga pública no sols ha d'estar al servei del poble sinó que ha de nàixer i ser creada, decidida i gestionada pel poble"


Esquerra Republicana - País Valencià