Comunicació Audiovisual

Reciprocitat, el llaç que mai s'hauria hagut de tallar

Sílvia Sendra
Sílvia Sendra
Per fi, després de més de tres anys, IB3 es torna a veure al Principat. A principis del 2009, la Generalitat de Catalunya i el Govern Balear (PSOE) van signar un acord de reciprocitat de l’emissió dels seus respectius canals. El PSOE va complir l’acord tot i que amb força apatia i desinterès, fent constants talls en l’emissió de TV3 a les Illes.
 
Per què es va deixar d’enviar el senyal d’IB3 a Catalunya? Algun despistat pot pensar que la interrupció de l’emissió es devia a motius tècnics (com per exemple un senyal deficient), però no va ser aquest el motiu. Va ser una decisió purament política. El Partit Popular es qui va deixar d’enviar el senyal d’IB3 al 2012 i qui va deixar d’emetre el canal 3/24 i el Super3/33 a les Illes al 2015.
 
L’acord de reciprocitat portava implícit una càrrega ideològica d’interrelació i cohesió dels Païssos Catalans sota el paraigües d’una llengua comuna. El Partit Popular va practicar allò tan antic i perillós com és el divide et impera. Per sort, la tenacitat d’uns i altres, sumat a un nou govern balear, han tornat a unir aquell llaç que mai s’hauria hagut de tallar.
 
Bentornat article salat! Esperem amb ànsia el teu prompte retorn, Canal9.


Sílvia Sendra
Vocal de la sectorial de Cmunicació Audiovisual
Esquerra Republicana