Comunicació Audiovisual

Precarietat laboral i problemes de gestió a betevé

Sílvia Sendra
Sílvia Sendra
El dia de la marmota s’ha instal·lat a betevé! Quan va arribar en Sergi Vicente a la direcció ja es va trobar denúncies de treballadors d’un programa subcontractats per una productora i que en reclamaven la internalització.

Aquella primera sentència va ser favorable als treballadors i van ser contractats per l’empresa atès que en el fons i en la forma eren personal de la casa però amb la precarietat laboral que suposava la condició d’extern. Des d’aleshores, les denúncies han augmentat i les sentències, ja en portem 5 de fermes, sempre són a favor dels treballadors.

La darrera sentència ha estat dels treballadors dels districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts. És alarmant que estiguin externalitzats els treballadors de districte atès que, a més de la qualitat, el que li demanes a una televisió pública local és la proximitat i externalitzant el servei informatiu més pròxim que tens no és la millor manera de garantir-ho.

Semblava que la direcció havia entès que era un problema estructural quan van internalitzar part dels treballadors de programes, excepte els d’Àrtic i els mencionats dels districtes, que es van sumar als d’informatius i servei tècnic que sempre han estat treballadors de betevé. Però aquest 2019 no ha començat amb bon peu, han decidit externalitzar tres programes: Catacrack, Codi de Barris i La Cartellera.

I aquí és quan se’ns acumulen les preguntes: la direcció de betevé no pot o no vol internalitzar els programes i els districtes? Van fer les internalitzacions només per frenar les denúncies i guanyar temps? És econòmicament viable l’estructura de betevé? Tenen un rumb definit?


Sílvia Sendra
Sectorial de Comunicació Audiovisual
Esquerra Republicana