Cultura

La cultura, element clau de cohesió social

Sergi Seguí
Sergi Seguí

Aquesta és la resposta clau que tot bon candidat o candidata a les eleccions municipals ha de saber respondre. I des de la sectorial de Cultura els demanem que sempre facin referència al món cultural a les seves propostes de campanya.

Millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes, des dels nostres espais de responsabilitat i des del nostre punt de vista polític. Partint d’aquesta base, cal considerar la cultura com la quarta pota de l’Estat del Benestar, al mateix nivell d’exigència i d’importància que l’educació, la sanitat i les prestacions socials. Ha de ser entesa com un element clau de cohesió social i de construcció local i nacional. La cultura s’ha de convertir en un element transversal de totes les polítiques del municipi.

Per tant, s’ha de convertir en un espai irrenunciable als governs locals que sorgeixin després del 26 de maig i que tinguin presència d’Esquerra Republicana.

Qui esdevingui regidor o regidora de cultura ha de complir quatre premisses bàsiques: analitzar la realitat, marcar objectius clars, assumibles i mesurables, fer propostes per estructurar el sistema cultural i tenir en compte l’entorn i els diferents agents culturals.

I en cas de dubte tornem a la base, als programes electorals. Precisament al programa marc trobareu diferents línies estratègiques que després cada municipi complementarà o adaptarà en funció del seu discurs propi i de la seva realitat.

 

Sergi Seguí

Secretari de la sectorial de Cultura i regidor de Cultura de Sant Just Desvern

cultura@esquerra.cat