Comunicació Audiovisual

A la recerca de feina

Caterina Domènech
Caterina Domènech

Fa un temps vaig començar a estudiar comunicació, passat el temps em vaig veure amb la tessitura que a tothom ens arriba algun dia. Enfrontar-me al món laboral a la recerca d’un treball relacionat amb el què hem volia dedicar. Comunicació audiovisual –Comunicació. El primer que se’m planteja és, quin tipus de treball voldré realitzar? Voldré enfocar-me cap a la ràdio, cap a audiovisuals, cinema i televisió, als videojocs, publicitat, comunicació digital, fotografia, so, disseny 3D o art? Voldré dedicar-m’hi a nivell local, comarcal, o directament aspiraré al més alt i voldré començar a nivell de la encara ara, Comunitat Autònoma de Catalunya? Una vegada decidit que vull començar a poc a poc em poso a la feina i busco “comunicació audiovisual ofertes de treball”, em surt l’opció en Castellà i li clico.

Comença la recerca; “productor técnico audiovisual... experiencia de 3 años”, aquí hi ha quelcom que em “xirría” ja que l’oferta està masculinitzada, no hi ha l’opció de productor/a tècnico/a audiovisual sinó que és tot en masculí. Tot i que jo sóc una dona i estic acostumada a veure aquest tipus de format comunicatiu exclusiu relacionat amb la meva forma de gènere, ja ni parlo de les persones no binàries, això no em passa desapercebut. A pesar d’això, no tinc l’experiència de 3 anys que hem demanen, així que no és una oferta vàlida.

Busco un altra oferta, “Técnico/a de Comunicación”, al menys aquí sí que m’hi ha inclòs com a dona. Entro a l’oferta, em demana haver acabat la carrera i sorpresa! Experiència mínima de 2 anys. Vaja això costarà més del què em pensava, segueixo, “Redactora de contenidos” estudis mínims... tenir el grau. Anem bé. Experiència “no requerida”, anem a millor. Em llegeixo l’oferta i descobreixo que he de ser jove, ambiciosa, emprenedora, dinàmica i molt treballadora, per demanar que no quedi. Retribució segons el que tu puguis aportar, això tira una mica enrere.

Provarem amb aquesta oferta, finalment la recerca via internet no ha estat tant exhaustiva i tenebrosa com semblava al principi i només buscant una mica he aconseguit trobar una bona oferta, aplicarem i provarem.

Si no surt, tornarem a començar, una cosa és clara, es demana molta experiència i hi ha poques ofertes per a persones que s’estan iniciant en la matèria, serà necessari mantenir la focalització i no decaure en l’intent.

 

Caterina Domènech

Estudiant de comunicació a la UOC

comunicacio@esquerra.cat