Educació

L’Educació en el top 3

"Només avançarem donant oportunitats educatives a tothom i apoderant de coneixement, de sentit crític i d’experiències els nostres infants i joves"

Xavier Corbera
Xavier Corbera

Queden poques setmanes perquè cada municipi del nostre país decideixi qui governa, qui gestiona, qui lidera la política local. Cadascú posarà sobre el taulell les seves prioritats i ho farà en funció d’allò que necessiten els seus veïns i veïnes.

El que segur que hem de posar totes les persones d’Esquerra que encapçalem candidatures, siguem regidors o formem parts dels equips que defineixen els programes electorals, és posar l’educació en l’eix central. Perquè l’educació és el que vertebra els nostres pobles i ciutats.

Jo sóc de Rubí i tenim moltes urgències i moltes prioritats, però si en la meva ciutat no entenem i jo no poso l’educació al capdavant de tot, estarem projectant un futur on ens mourem en peus de fang.

Perquè no podrem avançar si els ciutadans no tenim els valors del respecte, de la solidaritat o de l’esforç ben presents. I només avançarem donant oportunitats educatives a tothom i apoderant de coneixement, de sentit crític i d’experiències els nostres infants i joves.

Quan parlem d’educació no ho fem centrats en els centres educatius, ho fem també pensant que s’educa al llarg i ampla de la vida. Que les entitats esportives, les culturals, els nostres carrers i les places tenen una influència cabdal en el creixement d’una persona.

Per això des d’Esquerra sempre hem de posar a la llista de prioritats l’Educació. Això vol dir cuidar aquesta regidoria, dotar-la dels recursos necessaris i fer-la transversal en el nostre projecte de ciutat.

Ha de ser una mirada llarga, una llavor que ens donarà fruit al cap d’un temps i que tothom en sortirà guanyant, perquè farem de les nostres viles espais amb qualitat de vida.

 

Xavier Corbera i Gaju

Regidor i portaveu del grup municipal d’ERC a Rubí i vocal de la sectorial d’Educació

educacio@esquerra.cat