Cultura

Maragall proposa la T-Cultura: una targeta amb preus reduïts en activitats culturals en funció de la renda i per a joves

La proposta pretén facilitar i democratitzar l’accés a museus, teatres, exposicions, festivals i d’altres activitats culturals

Maragall proposa la T-Cultura: una targeta amb preus reduïts en activitats culturals en funció de la renda i per a joves
Maragall proposa la T-Cultura: una targeta amb preus reduïts en activitats culturals en funció de la renda i per a joves

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat les seves propostes per tal de millorar l’accés a la cultura de la ciutadania, en especial les persones amb menor renda i per a la gent jove. El republicà ha proposat la creació de la T-Cultura, una targeta amb descomptes per activitats culturals, amb preus subvencionats en funció de la renda.

“La T-Cultura és un concepte, un instrument per acostar tota la joventut de la ciutat a la cultura”, ha explicat Maragall, “un mecanisme d’ajut públic per accedir a la cultura, amb preus reduïts, per a tota la ciutadania i de totes les parts de la ciutat”.

La T-Cultura inclourà preus reduïts en museus, teatres, exposicions, festivals i d’altres activitats culturals, i pretén ser l’eina per a facilitar l’accés a la cultura, un dret que segons Maragall està vulnerat actualment a la ciutat. “Barcelona ha de ser la ciutat més creativa d’Europa, un símbol de qualitat artística”, ha continuat el republicà, que s’ha mostrat decidit a “posar la ciutat sencera al servei de l’objectiu de la creació i la llibertat”.

Maragall ha fet l’anunci de la T-Cultura en l’acte ‘Cultura, més que mai’ a Sant Andreu, que ha comptat amb l’actuació de la Fundació Privada Vozes, una entitat que treballa per la inclusió i la cohesió social amb infants a través de la música i que recentment ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2023 i que atén més de 700 persones anualment, majoritàriament infants. Maragall ha lloat el seu compromís i la seva tasca: “la ciutadania està en els poderosos? En els grans congressos? No, més aviat està als barris, a les places, a les escoles i a projectes com Vozes”, ha afirmat.

En l’acte també ha participat la candidata del Jovent Republicà, Ona Jiménez i la número 2 de la candidatura republicana, Elisenda Alamany, que ha subratllat la necessitat de fer arribar la cultura “a tots els barris”. “A la llera del Besòs i a les dues Marines només tenim el 2% dels equipaments culturals de la ciutat, és una dada escandalosa”, ha explicat Alamany, que ha apostat per fer “canvis estructurals” a les polítiques culturals de Barcelona.

Alamany ha insistit protegir “la identitat, caràcter i personalitat” de Barcelona. “Uns la volen vendre tant que acabem perdent la nostra identitat, però d’altres la volen protegir tant que l’acaben tancant tant que perdem tot el nostre potencial”, ha destacat la número 2 de la candidatura.

 

Compra de Baixos de Protecció Oficial Cultural i altres propostes en favor de la cultura

A banda de la T-Cultura, Maragall ha detallat altres propostes per tal d’ajudar el sector cultural de la ciutat, com ara la compra de Baixos de Protecció Oficial “Cultural” amb una línia pressupostària específica dins de la política de Baixos de Protecció Oficial perquè l’Ajuntament disposi de locals en planta baixa i que els pugui cedir en lloguer social a projectes culturals nous, en especial en aquells en què n’hi ha un dèficit d’equipaments culturals. A més, Esquerra proposa crear un programa per portar tota l’oferta cultural dels equipaments municipals i nacionals als centres educatius de la ciutat, o l’establiment de beques municipals per a l’accés als ensenyaments artístics superiors.

Finalment, Alamany hora artística, pagada per l’Ajuntament, a tots els centres educatius públics de la ciutat, per a tots els barris per posar a conversar creadors, artistes, museus, teatres amb els nostres infants i joves perquè puguin somniar que es poden dedicar a la cultura a la nostra ciutat.